Ιδέες διακόσμησης

Ιδέες διακόσμησης

Όσοι ασχολούμαστε με τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, γνωρίζουμε πως το στοιχείο που κάνει πάντα τη διαφορά στη διακόσμηση τους είναι οι τοίχοι. Πουθενά αλλού η ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων που κατοικούν το χώρο δεν αποτυπώνεται με μεγαλύτερη σαφήνεια, απ’ ότι στους τοίχους που τους περιβάλλουν.

Οι δημιουργικές ιδέες διακόσμησης μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με το στυλ της κάθε εποχής. Οι ζωγραφικοί πίνακες, οι χειροποίητα διακοσμημένες πορσελάνες, τα κάδρα και τα φωτιστικά, είναι τα κλασικά στοιχεία για να δημιουργηθεί μια αισθητική ατμόσφαιρα στο χώρο. Ένα βήμα πιο κάτω όμως, νέες ιδέες διακόσμησης αναβιώνουν και προσαρμόζονται στις σύγχρονες τάσεις: η τοιχογραφία ή mural, η κάλυψη δηλαδή ενός ολόκληρου τοίχου, ακόμη και τμημάτων του ταβανιού, με ένα ζωγραφικό θέμα.

Παρ’ ότι σήμερα οι περισσότεροι θεωρούν πως ένα φλοράλ ζωγραφικό θέμα ταιριάζει πιο πολύ σε κλασικούς ή παραδοσιακούς χώρους, η αλήθεια είναι πως κάθε θέμα μπορεί να προσαρμοστεί με εντυπωσιακά αποτελέσματα και σε ένα πιο μοντέρνο και σοφιστικέ περιβάλλον, εμπλουτισμένο με νέες τεχνικές όπως το τρισδιάστατο stucco ή ο ενσωματωμένος φωτισμός.

Μια από τις δημιουργικές ιδέες διακόσμησης του Artease Design Lab, μπορείτε να δείτε σ’ αυτό το time-lapse βίντεο από τη δημιουργία μιας ζωγραφικής ταπετσαρίας σε τοίχο υπνοδωματίου.